Dracula Untold (2014)

Americanii s-au decis inca o data sa-si bata joc de istoria noastra. Nu va faceti griji, nu este prima data, iar americanii isi bat joc de aproape orice le iese in cale. Istoria nu are nici un fel de valoare pentru ei. Tot ceea ce conteaza este sfantul dolar pe care il incaseaza de pe urma filmului. Dupa cum va puteti imagina, povestea este una foarte SF, oribila in cea mai mare parte. Nu vad cum ar putea sa va placa. Filmul este plictisitor, fara prea multa actiune si stupid pe alocuri. In nici un caz nu aveti ce cauta la cinematograf pentru a-l vedea. Credeti-ma pe cuvant, o sa aruncati banii pe degeaba.

Singura parte pozitiva este faptul ca vampirul din povestea noastra, Vlad, nu sclipeste in lumina soarelui si nici nu urmareste minore virgine cu gandul de a se casatori cu ele. Da, in caz ca va intrebati, fac misto de Twilight…

Revenind la povestea filmului, tot ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca Vlad Tepes, printul Transilvaniei, ajunge la concluzia ca trebuie sa-si vanda sufletul (figurativ vorbind) pentru a-si salva sotia, copilul si cei 100 de transilvaneni din dotare.

Vorbesc serios. In mod suprinzator, pe vremea aceea Transilvania avea vreo cateva sute de oameni, un castel si o manastire. In momentul in care turcii vin sa-si ia tributul, ei il mai anunta pe Vlad ca vor 1.000 de tineri pentru armata lor (desi nu prea vad de unde ar putea Vlad sa ii scoata, tinand cont ca are numai cateva sute de tarani in preajma). Ceva mai tarziu, turcii se hotarasc ca il vor si pe fiul lui. Asta pune paie pe foc si il face pe Vlad sa faca un pact cu diavolul vampirul din localitate pentru a-si apara poporul (cei 100+ tarani, sotia si copilul).

Astfel, el devine un vampir incomplet care are trei de zile la dispozitie pentru a face un fel de test-drive cu puterile vampirului. Doar daca bea sange uman se va transforma intr-un vampir full-option. Avand in vedere ca Vlad nu are armata, el este nevoit sa ii omoare singur pe turci.

Cam asta ar fi tot filmul. Dracula Untold = Dracula Nespus… si mai bine ramanea asa. Sper ca nu am uitat nimic. Ah da, fugiti! Fugiti de acest film ca de ciuma!

No Responses to “Dracula Untold (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *