Dunkirk (2017)

Astazi mi-am facut putin curaj si m-am decis sa merg la cinematograf sa vad filmul Dunkirk (2017). Banuiam inca de pe vremea cand am vazut trailerul ca o sa fie bun si, credeti-ma pe cuvant (sau nu, dar mergeti si vizionati-l) nu m-am inselat. Trebuie doar sa nu aveti ceva impotriva filmelor cu si despre razboi, pentru ca in Dunkirk (2017) o sa fie destule momente in care inima voastra o sa se rupa in mii si mii de bucatele.

Pe scurt, ideea de baza a filmului se rezuma la un singur cuvant: supravietuire. Inconjurati de nazisti, fara sanse reale de a scapa cu viata, peste 400.000 de mii de soldati isi asteapta moartea pe o plaja parasita. Din auzite si din ce mai spuneau ofiterii superiori din armata britanica pe vremea aceea, Winston Churchill (Prim-Ministrul al Regatului Unit) isi dorea ca, in cel mai bun caz, sa salveze 40.000 de soldati din cei 400.000.

Evident, gandurile lor deja duceau la o invazie nazista in Marea Britanie. Si aveau foarte mare dreptate, dar asta nu scuza faptul ca foarte multi oameni erau lasati fara speranta in mainile inamicului.

Ce s-a intamplat la Dunkirk, prin ce cosmar au trecut oamenii de acolo… ramane sa aflati singuri. Eu va zic doar ca merita sa cunoasteti aceasta poveste. Este doar o foarte mica parte din drama unor oameni care au trecut prin al doilea razboi mondial.

Filmul inca ruleaza la cinematografe. Va recomand sa nu-l ratati.

No Responses to “Dunkirk (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *