Equilibrium (2002)

Dupa cum tot v-am mai spus, sunt un mare fan al filmelor SF. Le iubesc! Din pacate, nu se mai fac SF-uri ca pe vremuri. Dovada? Pe parcursul urmatoarelor zile o sa va prezinte cele mai bune SF-uri pe care le-am vazut de-a lungul timpului. Slabe sanse sa mai gasiti asa ceva in prezent.

Unul dintre aceste SF-uri este Equilibrium, filmul in care l-am descoperit pe Christian Bale, un mare actor in devenire pe vremea aceea. Equilibrium este absolut genial. Iubesc povestea, actorii joaca incredibil, scenariul este de milioane. Nu ai cum sa te plictisesti la un astfel de film!

Ideea este simpla. Dupa un al treilea razboi mondial, omenirea a decis ca nu mai exista loc de greseli. Era nevoie de un vinovat. Era nevoie de o solutie. Si, cum vinovatii se gasesc foarte repede, asa a fost cazul si in film. Sentimentele/emotiile umane au fost declarate vinovate de toate atrocitatile comise si s-a hotarat ca ele sa fie eradicate. Solutia? Un medicament care inhiba emotiile. Un medicament pe care toata lumea era obligata sa-l. In caz contrar, erai omorat.

Astfel, intr-un viitor fascist, putinii oameni care mai credeau in sentimente formeaza o rezistenta care sa lupte cu conducatorul acestei lumi. Si, spre norocul lor, vor avea parte de un ajutor neasteptat…

Probabil am mai spus asta o data … un film GENIAL!

No Responses to “Equilibrium (2002)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *