Fight Club (1999)

Daca va plac filmele psihologice si nu ati vazut Fight Club atunci ar trebui sa va fie rusine. Acest film este emblematic nu numai pentru genul din care face parte ci si pentru trendul pe care l-a lansat. Un film pe care fiecare barbat ar trebui sa-l vada. O lectie pe care fiecare ar trebui sa o invete. Printre altele, Fight Club este pe locul 10 in Top 250 IMDB (cele mai bune filme) si a fost nominalizat la Oscar.

In mod surprinzator, a avut parte doar de o o nominalizare. Unele lucruri sunt chiar greu de inteles. Nu cred ca mai are rost sa va zic ca Brad Pitt si Edward Norton fac roluri magistrale. Cautati filmul si invatati lectiile din el. S-ar putea sa va schimbe viata.

“Prima regula din Fight Club este: nu vorbesti despre Fight Club.
A doua regula Fight Club este: nu vorbesti despre Fight Club!
A treia regula: daca cineva striga “Stop!”, este epuizat sau lesina, lupta se incheie.
A patra regula: doar doi oameni intra intr-o lupta.
A cincea regula: o singura lupta în același timp, baieti.
A sasea regula: fara tricouri/camasi, fara pantofi.
A saptea regula: luptele dureaza atat timp cat este nevoie.
Si cea de-a opta si ultima regula: daca aceasta este prima ta noapte la Fight Club, trebuie sa lupti.”

“Vad atata potential si il vad risipit. La naiba, o intreaga generatie care baga benzina, serveste la mese, o generatie de functionari inrobiti. Publicitatea ne indeamna sa cumparam masini si haine, sa avem meserii pe care nu le suportam, doar ca sa cumparam rahaturi de care nu avem nevoie… nu ne gasim nici rostul, nici locul. Noi nu avem un Mare Razboi, o Mare Criza. Marele Nostru Razboi este unul spiritual… Marea Criza este cea a vietii noastre. Am crescut cu totii in fata televizorului crezand ca intr-o zi vom fi miliardari, vedete de cinema sau staruri rock. Dar nu va fi asa. Incepem sa ne dam seama de acest lucru. Si suntem furiosi!”

No Responses to “Fight Club (1999)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.