FILM + lanseaza apelul de proiecte pentru tinerii cineasti – editia a V-a

FILM + invita tinerii realizatori de film din Romania si din regiune sa aplice la cea de-a cincea editie a programului. FILM + este dedicat tinerilor realizatori de film care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj in derulare si au nevoie de consultanta si sprijin, indiferent de stadiul in care se afla proiectul.

Acestia isi pot înscrie proiectele prin completarea formularelor online de pe site-ul FILM + https://film-plus.ro/how-to-apply/, indiferent de genul acestora (fictiune, animatie, documentar, experimental) si stadiul in care se afla la momentul aplicarii (dezvoltare de scenariu, productie, post-productie).
Data limita pentru aplicatii este 15 iulie 2020.

Programul pune la dispozitia aplicantilor resurse fizice, precum si expertiza indrumatorilor si a partenerilor pentru sustinerea proiectelor selectate, dupa cum urmeaza:

  • FILM + Dezvoltare
    Proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de indrumare si consultanta pentru dezvoltarea scenariului si pregatire pentru etapa de finantare si productie.
  • FILM + Productie
    Aceasta categorie a programului este destinata proiectelor aflate intr-un stadiu avansat de pregatire, ce au nevoie de sprijin si consultanta pentru filmare si productie (regie, imagine, sunet, in functie de nevoile specifice ale proiectului), precum si de acces la resurse fizice (echipamente, locatii de filmare, completarea echipei si altele).
  • FILM + Work in Progress
    Realizatorii de film selectati in aceasta sectiune vor primi  sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanta specifica etapei de post-productie artistica sau tehnica, in functie de nevoile fiecarui proiect (montaj, postprocesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafica etc), precum si acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafica s.a.m.d.).

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din directorul de imagine Ana Drăghici, Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, regizorul Paul Negoescu și producătoarea Anamaria Antoci, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

Prin edițiile anterioare, FILM + a susținut dezvoltarea a peste 50 de proiecte și a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secțiunii FILM + Pop-Up, la workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude, Ralitza Petrova, Andrei Ujică, Ada Solomon și alte personalități importante ale industriei de film. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *