Filmul „Spiral” are premiera mondiala la Festivalul de la Varsovia

Debutul regizoarei clujene Cecília FelmériSpiral/ Spirala, cu Bogdan Dumitrache in rolul principal, va avea premiera mondiala in competitia dedicata cineastilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj a Festivalului International de Film de la Varșovia (9 – 18 octombrie).

Filmat langa Budapesta, dupa un scenariu de Cecília Felméri, si vorbit in limba maghiara, Spiral este produs de Inforg-M & M Film (Ungaria) si Hai-Hui Entertainment (Romania).

Lui Bogdan Dumitrache i se alatura doua actrite maghiare: Alexandra Borbély, distinsa de Academia Europeana de Film cu Premiul pentru Cea mai buna actrita, pentru rolul din Despre trup si sufletOn Body and Soul, si Diána Magdolna Kiss (Tall Tales, White God, Le Grand Cahier).

Spiral este o dramă psihologică despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul și despre felul în care viața noastră și ciclurile naturii sunt profund legate. Bence și Janka trăiesc pe malul unui lac, întreținându-se din taxa pe care o plătesc cei care vor să pescuiască aici. Totul pare să curgă armonios în acest aparent paradis, însă relația lor începe să se deterioreze și, odată cu ea, în mod bizar, viața din jurul lacului.

Spiral este debutul pe care îl aștept de mult vreme, nu atât ca producător al filmului, ci ca spectator. Cred foarte mult în Cecília Felméri ca regizor, mă bucur că am ajuns la acest capăt de drum cu filmul și abia aştept să văd ce orizonturi noi ne așteaptă împreună. Îi mulțumesc lui Bogdan Dumitrache pentru curajul de a se fi aruncat într-un proiect într-o limbă care-i este străină și îl felicit pentru unul dintre cele mai bune roluri în care l-am văzut!”, declară Oana Giurgiu, producătoare a filmului alături de Tudor Giurgiu, prin Hai-Hui Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *