Focus Sat – Filme de dragoste românești emblematice

În prima lună a primăverii, Focus Sat TV a programat trei pelicule autohtone perfecte pentru îndrăgostiții de toate vârstele:„Declarație de dragoste” (1985, 11 martie, de la ora 20:25) și „Divorț… din dragoste” (1991, 25 martie, de la ora 20:20). Acestea vor fi disponibile și în Aplicația Focus Sat, începând cu ziua premierei.

În „Divorț… din dragoste”, intriga o constituie un ordin absurd al Direcției Spațiului Locativ, care dispune ca proaspeții însurăței Angela (Emilia Popescu) și Dan Cantemir (Horațiu Mălăele) să-și împartă noul apartament cu un chiriaș. Pentru a putea locui singuri, cei doi divorțează, dar procesul capătă dimensiuni monstruoase.

Piesa de rezistență a lunii martie – care va genera garantat o porție de nostalgie după anii de liceu – este „Declarație de dragoste”, o peliculă emblematică pentru cinematografia autohtonă, de care s-a îndrăgostit o generație întreagă. Filmul este un „Love Story” (1970) autohton, care va împlini în curând 40 de ani de la lansare și care a fost urmărit de peste 5 milioane de români în cinematografe. Eroii scenariului sunt liceenii Ioana (Teodora Mareș) și Alexandru (Adrian Păduraru), care rămân împreună în ciuda obstacolelor sociale și familiale. Filmul a fost primul din seria de 4 pelicule „Liceenii”, în care Tamara Buciuceanu a făcut un rol de neuitat, în ipostaza faimoasei profesoare de matematică Isoscel.

Am stat de vorbă cu Adrian Păduraru despre moștenirea lăsată de această poveste frumoasă, care a fost al treilea film în care juca. Iar actorul spune că „Astăzi, rolul lui Alexandru mi se pare uneori jucat de un alt actor, mi se pare că e o diferență foarte mare între mine cel care eram atunci și eu care sunt astăzi, dar cred că doar mi se pare”. Cei care sperau la o continuare a poveștii, pe care regizorul Nicolae Corjos i-a propus-o actorului, trebuie să știe că Adrian Păduraru nu crede în sequel-urile care sunt atât de populare la Hollywood. „I-am spus (cu ceea ce credeam că este înțelepciune, la 25 de ani): «Cine imită nu mai este fiul Naturii, este nepotul ei». Nu era vorba de a imita, ci de a continua ceva, dar toată istoria cinemografului de până atunci și de după aceea cred că mi-au dat dreptate – primul film dintr-o serie este de neegalat, în seria respectivă”, explică acesta.

În concluzie, amatorii de pelicule românești binecunoscute sunt invitați la film, pe micile ecrane, alături de Focus Sat TV sau direct în Aplicația Focus Sat. „Vă doresc fiecăruia dintre dumneavoastră, telespectatori de film românesc, să vă bucurați de cinematografia noastră și să vă bucurați de fiecare moment de artă pe care îl puteți trăi, spre a vă face viața mai frumoasă!” – Adrian Păduraru.

În biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat iubitorii serialelor europene pot explora de asemenea universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internațional, alături de sute de alte filme, seriale și documentare. Acestea pot fi vizionate chiar și de cei care nu sunt clienți Focus Sat și care au posibiliatea să testeze Aplicația Focus Sat gratuit timp de 7 zile. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *