Hacksaw Ridge (2016)

Cu toate ca nu sunt un mare fan al filmelor cu razboaie (poate pentru ca am vazut prea multe), in urma nenumaratelor review-uri pozitive pe care le-am intalnit, m-am decis sa urmaresc filmul Hacksaw Ridge (2016). Spre suprinderea mea, desi nu este incredibil, filmul a fost suficient de bun incat sa merite o sansa. S-ar putea sa va placa si voua. S-ar putea sa va placa mai mult decat va asteptati.

Inspirat dintr-o intamplare adevarata din al doilea razboi mondial, Hacksaw Ridge ne spune povestea doctorului militar Desmond T. Doss, un soldat care a luptat pentru armata americana in lupta pentru Okinawa, primul soldat din istoria SUA care a primit medalia de onoare fara a fi nevoit sa traga un singur glont.

Suna interesant? Asa am spus si eu. Filmul de abia a inceput sa ruleze in cinematografe. Mai aveti destul timp sa il vedeti. Sper doar sa intelegeti ca tema filmului este razboiul. Hacksaw Ridge nu este nici pe departe un film placut, dragut, frumos. Nu o sa vedeti niciodata un razboi care sa lase un sentiment placut in urma. Evident, nu regret ca l-am vazut.

Cat despre eroul nostru, inainte sa ajunga pe front si sa uimeasca pe toata lumea, Desmond a fost nevoit sa treaca prin foarte multe incercari. Unele dintre aceste incercari au fost oferite chiar de colegii lui, cei pe care ii va salva de la moarte…

P.S Filmul a fost regizat de Mel Gibson. Cariera lui regizorala incepe sa devina foarte interesanta.
P.P.S Presimt ca Hacksaw Ridge va fi nominalizat la Oscar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *