Iluzii pierdute / Illusions perdues, din 8 iulie in cinema

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambitii literare si coruptia din media in Parisul secolului XIX ajunge in cinema din 8 iulie, distribuit de Independenta Film. Prezentat in premiera internationala la Festivalul de la Venetia si castigator a sapte premii César, printre care si premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reuneste in distributie nume cunoscute precum Cecile de France, Xavier Dolan sau Gerard Depardieu. 

Lucien (Benjamin Voisin), un tânăr poet în Franța secolului al XIX-lea, cu mari speranțe și visuri, se îndrăgostește nebunește de baroneasa Louise de Bargeton (Cécile de France), iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroneasă și falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?

În 1821, Lucien de Rubempré (Benjamin Voisin) ajunge la Paris. Un tânăr poet sensibil și idealist, hotărât să scrie un roman care să-i aducă reputația mult visată. În schimb, devine jurnalist, într-o epocă în care tiparul la scară largă duce la expansiunea presei. Sub îndrumarea editorului Étienne Lousteau (Vincent Lacoste), Lucien acceptă să scrie recenzii de teatru favorabile în schimbul mitei, obținând succesul material în detrimentul conștiinței sale. Cu această adaptare amplă și somptuoasă a unuia dintre cele mai mari romane ale lui Honoré de Balzac, Xavier Giannoli creează o poveste surprinzător de contemporană despre corupție în mijlocul unei forme timpurii de „știri false”, lăudându-se cu o distribuție care îi include pe Gérard Depardieu și Jeanne Balibar. 

Iluzii pierdute / Illusions perdues este un film de Xavier Giannoli, distribuit de Independenta Film din 8 iulie in cinema. 

In distributie se regasesc: Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Salomé Dewaels, Jeanne Balibar, Gérard Depardieu, André Marcon, Louis-Do de Lencquesaing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *