It’s a Wonderful Life (1946)

It’s a Wonderful Life – O viata minunata – un film clasic de Craciun care ne aminteste de faptul ca viata noastra are un impact si influenteaza persoanele din jurul nostru in feluri pe care nu ni le putem inchipui.

George Bailey si-a petrecut intreaga viata ajutand oamenii din Bedford Falls. Intotdeauna si-a dorit sa calatoreasca dar nu a gasit niciodata timp pentru ca a fost prea ocupat sa-l opreasca pe bogatul Flint sa preia orasul. Singurul impediment pentru acest om a fost intotdeauna firma de imprumuturi a lui George care a fost infiintata de generosul lui tata.

In ajunul Craciunului, unchiul lui George, Bily, pierde 8.000 de dolari din banii firmei. Potter gaseste banii dar ii ascunde sperand ca firma care i-a stat mereu in cale sa dea faliment. George afla de disparitia banilor si isi da seama ca va fi considerat vinovat si trimis la inchisoare iar firma lui va fi inchisa ceea ce ii va lasa calea libera lui Potter pentru a acapara orasul.

Gandindu-se ca sotia, copiii lui si toti ceilalti care il iubesc vor trai mai bine fara el, George se gandeste la sinucidere dar rugaciunile celor dragi au ca rezultat aparitia unui inger care…

One Response to “It’s a Wonderful Life (1946)”
  1. Tudor November 7, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *