Jucaria noua / Le nouveau jouet, din 19 mai in cinema

Jucăria nouă / Le nouveau jouet, o comedie hilară și emoționantă, în care un băiat învață că există lucruri pe care nici o sumă de bani nu le poate cumpăra, va avea premiera în cinema pe 19 iunie, distribuit de Independența Film. Cu Daniel Auteuil, câștigător al premiului César, și popularul comediat Jamel Debbouze, în rolurile principale, Jucăria nouă/ Le nouveau jouet este inspirat de comedia clasică din 1976, Le Jouet, regizată de Francis Veber.

Sami (Jamel Debbouze) trăiește fericit într-un cartier din suburbiile Parisului alături de soția sa, care așteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deținut de Philippe Etienne (Daniel Auteuil), cel mai bogat om din Franța. De ziua fiului său, Alexandre (Simon Faliu), Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului și îi spune acestuia că poate lua orice își dorește. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

Daniel Auteuil (Caché, La Belle Époque), apreciatul star francez, deținător al unui premiu la Cannes (Le huitième jour) și al două trofee César (Jean de Florette, La fille sur le pont), este cel care l-a recomandat și contactat pe Jamel Debbouze (Amélie, Asterix & Obelix: Mission Cleopatra) pentru rolul lui Sami: „Locuim la 10 minute unul de celălalt în Paris, Avignon și Corsica și ar fi trebuit de mult timp să facem ceva împreună”. 

Simon Faliu, tânărul actor ce îl interpretează pe Alexandre, are 14 ani și a fost ales în urma unui casting, pe când avea 12 ani, din 150 de copii: „Practic, personajul principal este copilul. El este cheia filmului. Pariul filmului era să avem un puști detestabil la început, dar care ulterior să ne facă să-l plăcem. Dar, pentru asta trebuia să găsim un copil de 12 ani, care să aibă maturitatea și talentul necesare (…). Am văzut 150 de copii și, dintre ei, Simon Faliu era, de departe, cel care avea capacitatea necesară pentru a exprima emoțiile personajului. Are capacitatea de a juca în două chei: Voldemort și Harry Potter.”, a mai adăugat James Huth.

Jucăria nouă/ Le nouveau jouet are premiera în cinema pe 19 iunie, distribuit de Independența Film. Aici programul proiecțiilor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *