La Belle Époque – in cinematografe

Cei mai frumosi ani / La Belle Époque, o comedie frantuzeaca care ii are in rolurile principale pe Daniel Auteuil, Guillaume Canet si Fanny Ardant, ruleaza de ieri in cinematografele din tara. Scris si regizat de cunoscutul dramaturg francez Nicolas Bedos, filmul va fi reprogramat si in cinematografele care, pentru moment, sunt inchise. 

Considerat de Hollywood Reporter “sexy și original” și descris de Variety drept “un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, Cei mai frumoși ani/ La Belle Époque propune cinefililor o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, în care un bărbat încearcă să o redescopere pe femeia de care s-a îndrăgostit cu 40 de ani în urmă. Filmul a deschis ediția din acest an a Transilvania International Film Festival și a avut mai multe avanpremiere în cinematografele din țară, fiind întâmpinat cu căldură de către publicul din România. 

Viața lui Victor, un bărbat nefericit de 60 de ani, este dată peste cap atunci când Antoine, un anteprenor strălucit, îi propune un nou tip de atracție: îmbinând reconstituiri istorice și artificii teatrale, firma lui Antoine permite clienților să aleagă o perioadă din viața lor în care să se întoarcă în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna cea mai marcantă din viața sa, cea din urmă cu patruzeci de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste.

Prezentat in afara competitiei la Cannes 2019 si de trei ori premiat la César 2020 – Cea mai buna actrita intr-un rol secundar (Fanny Ardant), Cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) si Cele mai bune decoruri – filmul va rula in cinematografele din: Bucuresti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza), Brasov (Cinema One), Cluj (Cinema Victoria, Cinema City Iulius Mall), Satu Mare (Cinema One), Sfantu Gheorghe (Cityplex Arta), Sibiu (CineGold), Targu Mures (Cinema Arta), Timisoara (Cinema City – Nepi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *