„Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, din 26 iulie in cinema

Inspirat dintr-un caz real petrecut intr-un sat izolat din Italia anilor ‘80, in urma caruia au fost descoperiti 50 de muncitori exploatati de o familie de aristocrati, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din Romania din 26 iulie, distribuit de Independenta Film.

Castigator a 14 premii la cele mai importante festivaluri de film, printre care se regasesc cele de la Cannes, Sitges si Rotterdam, filmul spune intr-o maniera postmodernistă o emotionanta poveste despre despre servitute, al carei erou are un singur tel – acela de a-i ajuta pe ceilalti, in detrimentul propriei persoane. 

Traiul idilic din Inviolata (Italia) este dominat de “Regina Țigaretelor”, marchiza Alfonsina de Luna. Ea este proprietara unei plantații de tutun, unde trudește Lazzaro, un tânăr din cale-afară de naiv.

Considerat adesea redus mintal de către consăteni, Lazzaro se împrietenește cu Tancredi, fiul marchizei, un june nobil înzestrat cu o imaginație debordantă. Acesta are nevoie de ajutorul lui Lazzaro pentru a-și înscena răpirea. Lucrurile se complică atunci când apare poliția, descoperind comunitatea de sclavi din Inviolata.

Dar prietenia dintre cei doi este atât de importantă încât Lazzaro călătorește prin timp și spațiu pentru a-și regăsi amicul din adolescență.

Lazzaro cel fericit este despre o altfel sanctitate, mai neînsemnată, fără miracole, fără puteri sau superputeri, fără efecte speciale. Ea vine dintr-un anume fel de a trăi în această lume, crezând pur și simplu în oameni și fără a nutri gânduri rele față de nimeni.”, spune autorea filmului Alice Rohrwacher.

No Responses to “„Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, din 26 iulie in cinema”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *