Leo Serban premiaza tinerii cineasti, jurnalisti si critici de film, la #TIFF2022

Festivalul International de Film Transilvania (17-26 Iunie 2022) lanseaza o noua editie a Bursei Alex. Leo Serban, dedicata cineastilor, jurnalistilor si criticilor de film din Romania. Bursa in valoare de 2.500 de euro, initiata in memoria unuia dintre cei mai apreciati critici de film din tara noastra, va fi oferita si in acest an in parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim. Inscrierile vor avea loc pana la data de 1 Mai, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul festivalului: https://tiff.ro/inscrieri-bursa-alex-leo-serban

Ajunsa la cea de-a opta ediție, bursa le este dedicata cineastilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj, dar si tinerilor jurnalisti si critici de film, cu varsta maxima de 35 de ani. Sunt eligibile proiectele de lungmetraj – fictiune sau documentar – aflate in dezvoltare sau pre-productie si proiectele editoriale axate pe cinema (carte, revista, website, emisiune, vlog, blog etc). Dosarele de aplicatie trebuie sa cuprinda o descriere a proiectului, o scrisoare de motivatie si CV-ul participantului.

Câștigătorul va fi premiat la gala de închidere a celei de-a 21-a ediții. TIFF își propune să contribuie ulterior la realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor pe care le derulează. Cristian Pascariu a fost desemnat câștigător la ediția din 2021 a bursei. Premiul în valoare de 2500 de euro i-a fost oferit pentru dezvoltarea proiectului A Flower is Not a Flower, lungmetraj de debut și nuvelă, ambele semnate de câștigător. O Mențiune specială, în valoare de 500 de euro, i-a fost acordată proiectului de revistă de cinema tipărită Films in Frame.

Totodată, o Mențiune specială, în valoare de 1000 de euro, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim și TIFF, va recompensa performanța unui actor român sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2021. Anul trecut, pe scena TIFF a fost premiată actrița Ioana Bugarin, pentru rolurile din Mia își ratează răzbunarea (r. Bogdan Theodor Olteanu) și Otto Barbarul (r. Ruxandra Ghițescu).

No Responses to “Leo Serban premiaza tinerii cineasti, jurnalisti si critici de film, la #TIFF2022”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *