“Lux Æterna” si “Vocea umana”, din 17 Septembrie in cinema

Independenta Film lanseaza in cinema din 17 Septembrie, la pachet, doua noi titluri ale regizorilor consacrati Gaspar Noé si Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casa de moda Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle si Charlotte Gainsbourg in rolurile principale, si scurtmetrajul „Vocea umana”/ „The Human Voice”, care o are pe Tilda Swinton ca protagonista, purtand haine semnate de Balenciaga. 

Considerat drept unul dintre cei mai provocatori cineaști, Gaspar Noé a prezentat la Cannes 2020 noul său film „Lux Æterna”, un mediu-metraj care face parte din proiectul Self al brandului Yves Saint Laurent. Autor al provocatoarelor și controversatelor filme „Irreversible” (2002) și „Enter The Void” (2009), Gaspar Noé își năucește spectatorii cu acestă dramă metaficțională presărată din plin cu lumini stroboscopice și centrată în jurul actrițelor Charlotte Gainsbourg și Béatrice Dalle, care improvizează și se joacă pe ele însele făcând un film despre vrăjitoare.

Comisionat de Yves Saint Laurent prin directorul de creație belgian Anthony Vaccarello, cu condiția de a folosi figuri reprezentative feminine ale casei de modă și haine din cele mai noi colecții lansate, „Lux Æterna” este un experiment de artă cinematografică cu o durată de 51 de minute, cu trimiteri la cineaștii venerați de autor – Rainer B. Fassbinder, Luis Buñuel sau Jean-Luc Godard – dar și  un eseu acaparator despre respectul pentru convingerile personale, măiestria actorului şi cinema în general.

„Vocea umana”/ „The Human Voice” este un one woman show de 30 de minute cu Tilda Swinton, detinatoarea unui premiu Oscar, realizat de Pedro Almodóvar in izolare si pentru care designerul de costume Sonia Grande a folosit vestimentatie din cele mai noi colecțti Balenciaga.

Scurtmetrajul, bazat pe o piesă de teatru scrisă de Jean Cocteau în 1928, este centrat pe un singur personaj, cel interpretat de Tilda Swinton, care este pe punctul de a o lua razna, singură în casă, alături de câinele său și geamantanul fostului iubit, pe care-l așteaptă să vină să și-l ridice. 

Scurtmetrajul lui Almodóvar, prima sa producţie în limba engleză, a fost filmat şi editat în timp record imediat după terminarea perioadei de izolare determinată de criza coronavirusului, având premiera internațională la Festivalul de Film de la Veneția în toamna anului trecut. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *