Man of Steel (2013)

Avand in vedere ca teaser-ul pentru filmul Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) tocmai a fost lansat, m-am gandit ca ar fi cazul sa (re)vad Man of Steel (2013). Prima mea tentativa de vizionare din 2013 a fost foarte dezamagitoare. Tin minte ca m-am oprit dupa primele treizeci de minute. Dar se pare ca timpul mi-a schimbat gusturile/preferintele… si parerea. De ce? Pentru ca de data aceasta am privit Man of Steel (2013) cu alti ochi si am renuntat la prejudecati. De data aceasta chiar m-am bucurat de ceea ce am vazut si va recomand sa il vedeti, asta in cazul in care nu ati facut-o pana acum.

De ce nu mi-a placut prima data cand am incercat sa il vad? Pentru ca aceasta versiune este mult mai “intunecata”, facuta in stilul filmului The Dark Knight Rises (2012), iar eu ma asteptam la ceva mult mai asemanator cu vechea serie din anii ’70-’80. Cred ca acesta a fost principalul motiv. Este destul de greu sa te obinuiesti cu o versiune cat se poate de serioasa a unei povesti cand te astepti la ceva distractiv/amuzant.

Povestea: Pe scurt, Man of Steel (2013) este povestea lui Superman. Filmul ne arata locul din care a venit “Clark”, istoria lui, mostenirea lui, motivele care l-au determinat sa devina un erou/sa salveze lumea. Man of Steel (2013) este povestea unui tanar care descopera ca are puteri incredibile si ca nu s-a nascut pe Pamant. Socat de aceasta descoperire, el se decide sa afle de unde a venit si de ce a fost trimis pe Pamant. Numai ca “with great power comes great responsibility” (unchiul Ben – Spider-Man), iar Clark/Kal-El va trebui sa faca o alegere care ii va decide viitorul. Si, bineinteles, cativa oameni foarte rai, care vor sa distruga planeta, il vor “ajuta” sa faca aceasta alegere…

Leave a Reply

Your email address will not be published.