Mortal Engines (2018)

Dintr-o lipsa acuta de ocupatie si motivat de plictiseala pe care o simteam la momentul respectiv, m-am hotarat sa vizionez filmul Mortal Engines (2018). Trailer-ul filmului mi s-a parut suficient de interesant incat sa-i acord o sansa. A meritat efortul?

Nu pot sa zic ca da, dar cu siguranta am vazut filme multe mai proaste in anul 2018. Ar putea fi o solutie daca sunteti extrem de plictisiti, dar nu va faceti prea mari iluzii in privinta lui si incercati sa nu va ganditi prea mult la subiectul lui. Intrebarile pe care o sa le aveti pe parcursul vizionarii o sa ramana garantat fara raspuns.

Ce fel de intrebari?
Pai, de exemplu, nu pot sa inteleg cum un supravietuitor al “razboiului de 60 de minute” (o sa intelegeti dupa ce urmariti filmul) poate fi atat de surprins / impresionat de un prajitor de paine, dar nu are nici un fel de nelamurire cand vine vorba de aparatele de zbor pe care le folosesc concetatenii lui sau despre tehnologia folosita de orasul pe roti in care locuieste.

O sa vedeti pe parcursul filmul tot felul de chestii dezgustatoare pe care supravietuitorii le mananca, dar nimeni nu o sa mentioneze nici cel mai mic detaliu despre felul in care este produsa aceasta mancare.

Filmul practic se rezuma la orasele pe roti care “mananca” orasele mai mici pentru a supravietui. Agricultura? Stiinta? Animale? Nimeni n-are timp de asa ceva. Ah da, ar fi totusi un nebun care vrea sa foloseasca o arma si mai periculoasa ca o bomba nucleara pentru a ataca un fel de refugiu plin de resurse al unor oameni. Si ar mai fi multe lucruri, dar nu vreau sa va irosesc timpul.

V-am zis, daca sunteti foarte plictisiti puteti sa-i acordati o sansa. Una destul de mica. Daca sunteti foarte foarte foarte plictisiti si chiar nu aveti nimic de facut. Eventual poate si ploua si e urat afara.

Povestea: Intr-o lume post-apocaliptica, supravietuitorii lupta pentru sansa de a mai trai inca o zi. Majoritatea oamenilor traiesc acum in orase mecanizate, pe roti, iar orasele mai mari au obiceiul de a vana orasele mai mici pentru a supravietui.

Unul din aceste orase este Londra, locul in care un om va face tot ceea ce ii sta in putere pentru suprematie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *