Murder on the Orient Express (1974)

Am inceput sa fiu foarte interesat de ecranizarile operelor lui Agatha Christie. In caz ca nu ati auzit de ea (ar trebui sa va fie rusine), Agatha a fost o scriitoare engleza de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste. Operele sale, in principal cele in care personajul principal este Hercule Poirot (sau Miss Jane Marple), au facut ca Agatha Christie sa fie numita „Regina Crimei”, ea fiind considerata unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului. Ar fi de mentionat si faptul ca Agatha este unul din cei mai vanduti scriitori ai tuturor timpurilor.

De ce va spun toate acestea? Pentru ca sunt mai mult ca sigur ca o sa iubiti filmele inspirate din operele ei. Asta, bineinteles, daca va pasioneaza filmele politiste/psihologice/mystery.

Un astfel de film este Murder on the Orient Express (1974). Nu aveti voie sa il ratati! Credeti-ma pe cuvant, spre deosebire de toate filmele pe care le-ati vazut pana acum, o sa ramaneti foarte surprinsi la final. Nu aveti nici cea mai mica sansa sa va dati seama cine este criminalul.

Povestea: Dupa ce termina un caz foarte complicat, renumitul detectiv Hercule Poirot are o doar o singura dorinta: sa ajunga cat mai repede acasa. Pentru a face asta, el apeleaza la cea mai rapida varianta, trenul Orient Express. Din pacate pentru Hercule, nici macar in aceasta calatorie nu are parte de liniste pentru ca unul din pasageri este ucis, iar el este singurul care poate rezolva acest caz. Cine este victima? Cine este criminalul? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Murder on the Orient Express (1974)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.