Neidentificat a castigat trofeul Anonimul 2021

Publicul Festivalului International de Film Independent ANONIMUL a decis sambata, 14 august, prin vot electronic, castigatorii celei de-a 18-a editii: NEIDENTIFICAT, lungmetrajul regizat de Bogdan George Apetri, este castigatorul Trofeului ANONIMUL. Premiul, in valoare de 3.000 de euro, a fost oferit de OTP Bank Romania. 

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc, in valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului DATORIA, regizat de Andrei Redinciuc, in timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj strain, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Kaufland Romania, a mers catre STICKER, regizat de Georgi M. Unkovski.

MIHAIL SI ACHIM, regizat de Theodor Ionita, este scurtmetrajul caruia anul acesta Fundatia ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1.000 de euro. 

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 9 – 15 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, și al cărei prezentator a fost actorul Dragoș Olaru, a reunit în selecție 44 titluri, dintre care 13 titluri în competiția de scurtmetraj românesc, 10 în competiția de scurtmetraj internațional și cinci în competiția de lungmetraj. Selecția competiției de lungmetraj a fost realizată de Ludmila Cvikova, în timp ce selecția competițiilor de scurtmetraj a fost realizată de criticul de film Ionuț Mareș.

Peste 2.500 de spectatori au fost prezenți în fiecare seară la proiecțiile filmelor din Green Dolphin Camping, având ocazia de a viziona cele mai noi lungmetraje de ficțiune românești precum ÎNTREGALDE, în regia lui Radu Muntean, care a fost prezent la proiecție și a răspuns întrebărilor adresate de public, sau CÂMP DE MACI (r. Eugen Jebeleanu), care a fost urmat de o discuție cu actorul Conrad Mericoffer. 

No Responses to “Neidentificat a castigat trofeul Anonimul 2021”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *