„Nopti magice / Notti Magiche”, din 5 iulie in cinema

Intitulat dupa imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, interpretat de Gianna Nannini si Edoardo Bennato, „Nopti magice / Notti Magiche”, noul film al lui Paolo Virzí, este o comedie spumoasa ce ne poarta prin epoca de glorie a cinema-ului italian. Din 5 iulie, filmul ajunge in cinematografele din Romania, distribuit de Independenta Film.

Italia anilor ’90: în noaptea în care echipa națională a țării gazdă fost eliminată de Argentina, un cunoscut producător de film a fost găsit mort în apele Tibrului. Principalii suspecți ai crimei, Luciano, Eugenia și Antonino, sunt trei tineri scenariști aspiranți.

Aceștia își petrec noaptea în arestul poliției, rememorându-și aventurile.
„Notti Magiche/Nopți magice” este povestea aventurii lor emoționante prin splendoarea și mizeria ultimului sezon glorios al cinematografiei italiene.

In rolurile principale Mauro Lamantia, Giovanni Toscano si Irene Vetere.
Din distributie fac parte si nume legendare ca Ornella Muti, Paolo Bonacelli si Roberto Herlitzka, sau actori consacrati, precum Giancarlo Giannini.

„Ani la rând am umplut agende cu notițe, amintiri, invenții, portrete, imaginând o mulțime de personaje pentru un film ipotetic despre mitul cinematografului așa cum am l-am trăit când am ajuns în Roma, în copilărie. Nu știam încă ce ar putea deveni tot acest material strâns,
dar, de la un punct încolo, mi s-a părut firesc să-l construiesc prin ochii a trei scenariști aspiranți, finaliști ai unui premiu, diferiți unul de celălalt și provenind din lumi fără nicio legătură una cu alta, dar frați și rivali în numele pasiunii comune pentru cinematografie, văzută de fiecare în felul său.”, spune autorul filmului, Paolo Virzì.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *