O noua colaborare intre Mads Mikkelsen si Thomas Vinterberg: Druk / Another Round

Another Round”, cel mai recent film in regia lui Thomas Vinterberg a fost selectat la cea de 73-a editie a Festivalului International de Film Cannes.

 Inainte de premiera sa mondiala, ”Another Round” a fost achizitionat de distribuitori din toată lumea, inclusiv Franta, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Germania, Austria, Coreea de Sud, Turcia, Belgia, Olanda, Portugalia, Elvetia, Ungaria, Grecia, Polonia, Cehia. In România, filmul va fi distribuit de Bad Unicorn.

Another Round” pornește de la teoria conform căreia ne naștem cu o cantitate mică de alcool în sânge și că o ușoară stare de ebrietate ne deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele și sporind creativitatea. Încurajați de această teorie, Martin și trei din prietenii lui, toți profesori plictisiți, pornesc într-un experiment în care să păstreze un nivel constant de beție pe durata întregii zile. Dacă Churchill a câștigat al Doilea Război Mondial înconjurat de aburii alcoolului, cine știe ce pot face câteva picături pentru ei și pentru elevii lor?

Rezultatele inițiale sunt pozitive și micul proiect al profesorilor se transformă într-un real studiu academic. Atât clasele de elevi cât și rezultatele lor continua să se schimbe în bine iar grupul simte din nou că trăiește. Pe măsură ce paharele sunt date peste cap, unii dintre participanți văd și mai multe îmbunătățiri iar alții o iau razna. Devine din ce în ce mai clar că alcoolul se poate să fi alimentat rezultate mari în istoria mondială, dar și acțiunile curajoase au consecințe.

Cu aceasta dramă, Vinterberg reuneste o mare parte a echipei  ”The Hunt” (2012), filmul care a cucerit publicul si a fost nominalizat la Globurile de Aur, Oscar și Palme d’Or. Reuniunea lui Vinterberg îi include pe co-scenaristul nominalizat la Oscar Tobias Lindholm, iar actorii renumiti international Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen si Lars Ranthe joaca rolurile principale alaturi de Magnus Millang, care a mai putut fi vazut in dramele lui Vinterberg ”The Commune” (2016) si ”The Command” (2018).

Druk, en film af Thomas Vinterberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *