„Om Caine” – din 16 Septembrie pe marile ecrane din Romania

„Om Caine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Stefan Constantinescu, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 16 Septembrie 2022.

Filmul, cu Bogdan Dumitrache si Ofelia Popii in rolurile principale, va avea avanpremiera nationala in cadrul celei de-a 21-a editii TIFF (17-26 iunie 2022), fiind proiectat in cadrul programului “Zilele Filmului Romanesc”. „Om Caine / Man and Dog” a avut premiera mondiala, la inceputul anului, la Göteborg Film Festival.

Lungmetrajul, distribuit de microMULTILATERAL, este o poveste despre dragoste și exil, scrisă de Andrei Epure, Ștefan Constantinescu și Jörgen Andersson, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzațiile de paranoia, alienare, umorul absurd și sentimentul unei iminente catastrofe.

Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus când personajul principal, Doru, decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. El susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia. 

Din distributie fac parte, intre altii, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa si Cosmina Stratan, iar filmarile au avut loc in Romania si Suedia. Imaginea filmului este semnata de Alexandru Solomon, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, Alexandra Alma Ungureanu s-a ocupat de scenografie si costume, Petya Simeonova de machiaj, iar inginer de sunet a fost Boris Trayanov.

Producatorii sunt Ada Solomon si Diana Paroiu, iar co-producatori: Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese si Peter Possne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.