Oscar Weekend pe TIFF Unlimited

Doua filme remarcabile, complet diferite, se vad gratuit pe TIFF Unlimited pe 9-10 mai, in Oscar Weekend: La Grande bellezza / Marea frumusete si Son of Saul. 

Bonus: Nunti, muzici si casete video, un documentar premiat despre culisele fascinante ale nuntilor romanesti. Filmele pot fi vazute gratuit doar la ora anuntata, de pe teritoriul Romaniei, dupa care vor ramane disponibile pentru abonatii unlimited.tiff.ro.

Sambata, 9 Mai, 17.00
Nunti, muzici si casete video
Regia: Tudor Giurgiu

Inimioare și trandafiri, poze în parcul central, mirele ținând mireasa în palmă, generice de efect și trucuri pe care meseriașii nunților locale le perpetuează cu mândrie profesională. De la George, cântăreţul din Oneşti întors acasă după o carieră pe Broadway, până la fotograful de sat Petru Mânici, electrician de mină în Petroşani, documentarul îi urmăreşte pe câțiva dintre cei care, cu mai mult sau mai puțin talent, muncesc ca să ai o amintire de la nunta ta. Ceva frumos.

Sambata, 9 Mai, ora 21.00
La Grande bellezza
Regia: Paolo Sorrentino

Un festin vizual, cu scene de-o frumusețe rară, într-un film care i-a adus regizorului serialului The Young Pope o mulțime de premii și reputația unui creator cu o semnătură inconfundabilă. Amintind de La Dolce vita al lui Fellini, filmul îl urmărește pe Jep Gambardella (Toni Servillo), regele autoproclamat al lumii mondene din Roma, ajuns acum la 65 de ani, privind lumea opulentă și decadentă din care a făcut parte, spre finalul marii petreceri. Costume de Giorgio Armani și Laura Biagiotti.

Oscar, Globul de Aur și BAFTA – Cel mai bun film străin

Duminica, 10 Mai, ora 21.00
Son of Saul
Regia: László Nemes

Un debut remarcabil, puternic stilizat, despre unul dintre cele mai dramatice momente din istoria omenirii. Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul (Géza Röhrig) descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite.

Un rol important în film îl are actorul clujean Levente Molnár.

Oscar – Cel mai bun film străin, 2015
Marele premiu al juriului, Premiul FIPRESCI – Cannes 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *