Paris, Arondismentul 13, din 11 Martie in cinema

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez castigator al unul Palme d’Or în 2015 pentru Deephan, revine pe marile ecrane cu un film despre relatiile si iubirile generatiei millenials in era digitala. Paris, Arondismentul 13, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai buna coloana sonora, ajunge in cinematografe din 11 Martie, distribuit de Independenta Film. 

Jacques Audiard a transformat şi adaptat trei romane grafice ale ilustratorului newyorkez Adrian Tomine într-o poveste alb-negru despre rătăcirile a patru tineri adulți. Émilie, Camille, Nora și Amber sunt patru tineri ale căror vieți se intersectează în Paris, Arondismentul 13, cunoscut ca ​​Les Olympiades. Émilie își închiriază camera liberă unui profesor, Camille, și în scurt timp devin colegi de apartament cu beneficii. Doar că acesta este atras de Nora, al cărei drum se încrucișează cu al lui Amber, o vedetă porno de pe internet, pe care dorește să o cunoască. Cei patru tineri sunt uneori iubiți, alteori prieteni, de cele mai multe ori și una și alta.

Paris, Arondismentul 13 este regizat si produs de Jacques Audiard, dupa un scenariu de Audiard, Céline Sciamma (scenarista a filmelor Portrait of a Lady on Fire si Petite Maman), si Léa Mysius (Ava). Debutanta Lucie Zhang, care a atras deja atentia publicului, alaturi Makita Samba, Noémie Merlant (cunoscuta din Portrait of a Lady on Fire) si Jehnny Beth sunt cei patru actori care dau viata personajelor principale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *