Propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019, in cinematografele din Romania

Vinovatul / The Guilty, propunerea Danemarcei la Premiile Oscar si favoritul publicului cinefil din intreaga lume ajunge in cinematografele din Romania pe 9 Noiembrie, distribuit de Bad Unicorn.

Filmul de debut al cineastului danez Gustav Möller a avut premiera mondiala in competitia de la Sundance Film Festival, unde a castigat Premiul Publicului. Filmul a mai ajuns si la International Film Festival Rotterdam, Transilvania International Film Festival (TIFF), Montclair Film Festival, Seattle International Film Festival, festivaluri unde Vinovatul / The Guilty a castigat acelasi trofeu: Premiul Publicului.

”Un val de adrenalină” (The Hollywood Reporter)

Primit bine atât de public cât și de presa internațională, Vinovatul este un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot tranforma într-o formă de abuz. Debutantul danez Gustav Möller reușește imposibilul, ținîndu-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbește nonstop la telefon.

”Imprevizibil până la ultimul apel” (Indiewire)

Asger Holm (Jakob Cedergren), centralist la serviciul de urgenţă 112, răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, începe o disperată căutare a victimei şi a agresorului. Folosindu-se doar de telefon, Asger se aruncă într-o cursă contracronometru pentru a salva femeia aflată în pericol, dar curând îşi dă seama că lucrurile nu sunt ceea ce par.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *