RESPECT, in avanpremiera la ANONIMUL IIFF

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL (9-15 august, Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii) prezinta cu doua zile inaintea premierei mondiale RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, avand-o ca protagonista pe Jennifer Hudson. Proiectia va avea loc miercuri, 11 august, si va fi precedata de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

RESPECT,proiectat la ANONIMUL IIFF prin amabilitatea Forum Film,prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor 1980 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice “Aretha: From These Roots”. 

Laureată cu un premiu Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), Jennifer Hudson (38 de ani) a fost aleasă de însăși Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puțin înainte de dispariția acesteia. Semnat de Liesl Tommy, RESPECTîi include în distribuţie pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan şi Mary J. Blige.

Luiza Zan, una dintre cele mai cunoscute interprete de jazz din Romania, va sustine un concert dedicat Arethei Franklin inainte de proiectia filmului, in Green Dolphin Camping miercuri, 11 august, de la ora 21.00.

Accesul la toate proiectiile din cadrul festivalului este gratuit. Pentru proiectiile care au loc in Complexul Cinema Green Village, accesul este conditionat de detinerea unui bilet cu valoare 0, care asigura rezervarea locului la proiectie si care poate fi achizitionat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore inainte de inceperea proiectiilor, incepand cu ora 11.00, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Comenzile sunt limitate la 4  bilete/adresa email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *