„Servants”, din 16 Octombrie in cinematografe

Servants / Servitorii, in regia lui Ivan Ostrochovský, cu Vlad Ivanov intr-un rol central, poate fi vazut in cinematografele din Romania din 16 Octombrie, distribuit de Transilvania Film.

Un film de epoca alb-negru, Servants aduce in atentie un subiect controversat in Europa de Est, inclusiv in Romania: colaborarea preotilor cu regimul totalitar.

Coprodus in tara de Oana Giurgiu si Tudor Giurgiu, drama inspirata de evenimente reale a avut premiera mondiala la Festivalul de la Berlin, in competiția Encounters.

Anul 1980. Michal (Samuel Polakovič) și Juraj (Samuel Skyva) sunt elevi la un seminar teologic, în Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: cea ușoară, a colaborării cu regimul, sau cea în care devine el ținta regimului.

„Zona asta nu-mi era deloc necunoscută, din punct de vedere istoric. Și noi am trăit în comunism, la fel ca și Cehoslovacia.  Știm foarte bine că înalți prelați au fost informatori ai securității”, declara Vlad Ivanov la TIFF, unde Servants a avut premiera națională. Vlad Ivanoveste dr. Ivan, ofițer al poliției politice, cel însărcinat să-i urmărească, să-i convertească și, în final, să-i înlăture pe cei care refuză să colaboreze. Actorul a învățat limba slovacă pentru film, după roluri în maghiară, spaniolă, germană sau ucraineană, consolidându-și astfel cariera internațională și reputația de actor talentat și versatil.

Servants este o productie Punkchart films (Slovacia), in co-productie cu Point Film (Romania), Radio si Televiziunea din Slovacia, Negativ (Cehia), Film and Music Entertainment (Irlanda), Libra Film Productions si Hai Hui Entertainment (Romania), sentimentalfilm (Slovacia).

No Responses to “„Servants”, din 16 Octombrie in cinematografe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *