Humans (2015)

Se pare ca tema “inteligentei artificiala” este foarte populara in 2016. Dupa filme ca Ex Machina (2015) sau Terminator Genisys (2015), si un serial britanic a preluat aceasta tema: Humans (2015). Sunt sanse foarte mari sa va placa acest serial, mai ales daca va atrage genul SF.

Povestea: Intr-un viitor foarte apropiat, cel mai nou gadget pe care toata lumea vrea/trebuie sa il aiba este un “Synth” – un servitor robot foarte similar cu omul care raspunde la fiecare comanda a stapanului sau. Problema? Unul din creatorii acestor roboti/Synth a reusit sa creeze un cod care le da acestor roboti o gandire independenta/capacitatea de a gandi singuri si de a simti. Pentru a scapa de autoritati, creatorul robotilor a implementat cate o parte din cod in cinci Synth diferiti.

Evident, oamenii de la putere nu vor ca acesti roboti sa detina astfel de capacitati si de aici incepe urmarirea celor care o au…

Cum ar arata o lume in care fiecare familie are un servitor robot (la un pret accesibil) care se poate ocupa de toate treburile casei (curatenie, spalarea vaselor/rufelor, gatit, crescut copii, cumparaturi etc)? Cum ar reactiona oamenii daca un astfel de robot ar incepe sa gandeasca singur? Ramane sa aflati raspunsul la aceste intrebari urmarind Humans (2015).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *