Predator (1987)

Predator (1987) este unul din cele mai bune filme de actiune din anii ’80, una din productiile care l-au facut celebru pe Arnold Schwarzenegger. Si nici nu cred ca puteau gasi un actor mai bun pentru aceasta minunata poveste SF. Sa fim seriosi, Terminatorul sau Predatorul nu ar fi fost la fel fara el in rolul principal. Mi-as dori mult sa mai vad un film la fel de bun ca acesta in viitor, dar nu imi fac sperante prea mari.

Singurul obiectiv al celor de la Hollywood este sa faca filme cat mai proaste. Glumesc. Obiectivul lor este sa faca foarte multi bani cu filme cat mai banale, dar care prind la public. Nu mai are nimeni timp de povesti memorabile, roluri de neuitat sau lucruri asemanatoare. Nu se mai gandeste nimeni la calitate. Mai bine gasim o poveste care a prins in trecut, o reciclam, o mutilam frumos si o lansam drept o mare productie care de abia asteapta sa ia banii de la fraieri.

Cat despre Predator, americanii au mai avut o tentativa frumoasa de film care sa continue saga vanatorului extraterestru. Desi unii zic ca nu a fost la fel de bun ca originalul, mie mi-a placut foarte mult. Da, ma refer la Predator 2 (1990) cu Danny Glover in rolul principal, un filme despre care cel mai probabil o sa va vorbesc maine.

Revenind la original, povestea filmului este destul de simpla: O echipa de forte speciale condusa de maiorul “Dutch” Schaefer (Arnold Schwarzenegger) ajunge intr-o jungla uitata de lume din America de Sud. Obiectivul echipei? Sa salveze cativa cetateni americani foarte importanti din mainile unor rebeli locali.

Problema? Se pare ca ei au fost mintiti pentru ca obiectivul celui care a mers cu ei, un agent CIA, a fost cu totul altul. Dar asta nu este singura complicatie din timpul misiunii. Spre ghinionul lor, in afara de rebeli, Dutch si compania mai sunt vanati si de o alta “persoana”…

No Responses to “Predator (1987)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.