Snowpiercer (2013)

Se pare ca sunt nevoit sa schimb putin articolul “Top Filme SF 2013“. Motivul? SF-ul Snowpiercer (2013), o surpriza foarte placuta de care am avut parte zilele trecute. Desi povestea poate fi criticata destul de usor, filmul a fost neasteptat de bun. Atat de bun incat merita fara sa ma gandesc prea mult un loc in top 3 filme SF din 2013. Snowpiercer – un fel de Hunger Games cu locul de desfasurare intr-un tren, o productie extrem de imprevizibila. Si banuiesc ca stiti ca am o mare pasiune pentru lucrurile care ma tin curios.

Merita sa vedeti acest film? Eu zic ca da. Si chiar mi s-a parut mai bun decat Hunger Games. O poveste SF foarte reusita care merita atentia voastra, mai ales daca sunteti fani ai genului.

Povestea: Avand in vedere problemele tot mai mari ale planetei cu incalzirea globala, ecologistii pornesc o campanie puternica de a convinge guvernele lumii sa dea drumul unui gaz in atmosfera pentru a controla acest fenomen. Rezultatul eliberarii gazului in atmosfera? O racire atat de puternica a temperaturii care omoara aproape toata populatia planetei. Spun aproape toata pentru ca mai raman si cativa supravietuitori. Si culmea, toti sunt intr-un tren foarte special care face inconjurul lumii si ne aduce aminte de Arca lui Noe.

Bineinteles, si in acest tren exista mai multe clase: clasa I, clasa a doua, muncitori, restul. In timp ce pasagerii de la primele clase se bucura de o viata relativ usoara si lipsita de griji, cei din ultima clasa, “restul”, sufera. Asta pana intr-o zi in care unul dintre ei vrea sa schimbe acest destin pe care i l-au impus altii…

No Responses to “Snowpiercer (2013)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *