Solo: A Star Wars Story (2018)

Astazi am avut “onoarea” de a vedea ultimul film din franciza Star wars: Solo: A Star Wars Story (2018). Cum a fost? Ei bine, aici putem avea doua discutii separate. Prima discutie (pentru cei care nu sunt familiarizati cu seria Star Wars): filmul este relativ decent si poate fi urmarit intr-o noapte plicitisitoare, cand chiar nu aveti nimic mai bun de facut. Da, povestea este previzibila, iar actorii joaca putin cam prost, dar merge de o vizionare.

A doua discutie (pentru cei familiarizati cu seria Star Wars): filmul este un dezastru, o dezamagire constanta de la inceput pana la sfirsit. Nici macar nu o sa incerc sa va spun toate lucrurile dezamagitoare din aceasta productie pentru ca lista ar fi prea lunga. Dar o sa va mentionez cel putin cateva lucruri.

1. Han Solo – actorul care il joaca pe Han nu are nici macar un singur lucru in comun cu celebrul personaj din seria Star Wars. Umorul lui este fals sau lipseste cu desavarsire, se comporta ca un adolescent arogant (evident, aroganta lui se bazeaza pe nimic), naiv si fara experienta. Sa fim seriosi, intr-o lume a contrabandistilor, un astfel de personaj n-ar rezista o seara.

2. Lando Calrissian – la fel ca si in cazul lui Han Solo, personajul asta nu are nimic in comun cu cel din seria originala. Pe langa asta, nu stiu de ce, dar Donald Glover este extrem de antipatic in acest rol. Aroganta este si la el la cote maxime, dar nimeni nu stie de ce. Probabil nici el nu stie.

3. Povestea: previzibila, plictisitoare, plina de clisee. O mare pierdere de timp pentru orice fan Star Wars. Mizeria asta nu vine cu absolut nimic nou. Credeti-ma pe cuvant, filmul asta nu prea isi are rolul.

In caz ca va intrebati pentru ce a fost facut, simplu, pentru bani. Ar mai fi si agenda politica a celor de la Disney dar aici e o alta discutie. Daca ati vazut filmul, ganditi-va la androidul care lupta pentru egalitatea robotilor si cere mereu libertate si o sa intelegeti la ce ma refer.

In orice caz, cei de la Disney au de gand sa “mulga” seria asta cat pot ei de tare pentru a scoate cat mai multi bani cu putinta. Exista totusi un motiv de bucurie. Filmul a fost un esec la box-office si, sper eu, un mare semnal de alarma pentru Disney si Hollywood. Sper ca cei de acolo sa inteleaga in ultimul ceas ca oamenii nu mai au de gand sa arunce cu bani in orice mizerie.

Nu astept deloc cu nerabdare viitorul film Star Wars. Presimt de pe acum ca o sa fie o mare dezamagire.

No Responses to “Solo: A Star Wars Story (2018)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.