The Circle (2017)

The Circle (2017) – un thriller/SF ce are sansa sa fie foarte interesant. Distributia este buna, povestea este inspirata dintr-un bestseller, trailerul pare promitator. Sa speram ca o sa fie bun.

Cam asta spuneam despre acest film in momentul in care am vazut primul trailer, prin decembrie, 2016. Din pacate, nu a fost sa fie…

Povestea? Imaginati-va o companie hibrid, o fuziune intre Google, Apple si Facebook, care sa “lucreze” pentru omenire. Aceasta companie se numeste The Circle. Scopul companiei: sa faca lumea un loc mai bun (hahahaha, da si eu am ras). Ei bine, o tanara saraca, dar plina de speranta si entuziasm ajunge, dupa ce trece printre niste locuri de munca groaznice, la The Circle si spera, la fel ca ceilalti angajati de acolo, ca va reusi sa aduca o schimbare in lume.

Problema? Ceea ce incepe ca o idee buna (un sistem de supraveghere care sa ne arate absolut totul, in timp), ajunge sa devina ceva periculos in momentul in care intimitatea inceteaza sa mai existe. Pentru ca, vedeti voi, intimitatea isi are rolul ei si ar trebui protejata de toti cei ar vrea sa o desfiinteze, de toti cei care ar dori sa aiba acces la absolut tot ce faceti.

Ganditi-va la contul vostru de Facebook. Cum ar fi daca prin acest cont ati putea sa va platiti taxele, impozitele, cumparaturile, amenzile, facturile. Ar suna bine, nu-i asa? Dar cum ar fi daca tot prin acest cont toata viata voastra ar fi ca o carte deschisa? Cum ar fi daca toata lumea ar avea acces la absolut tot ceea ce faceti in viata reala? Parca nu mai suna atat de bine, nu?

Cam asta ar fi una din ideile pe care o sa le gasiti in acest film. Sunt mai multe, sunt interesante (cel putin la inceputul filmului), dar productia lasa de dorit. Recunosc ca ma asteptam la mai mult de la Tom Hanks si Emma Watson, dar poate ca si producatorii au avut prea putin timp la dispozitie pentru a integra toate ideile in doar o ora si ceva de film.

Pe scurt, ideea filmului nu este rea, dar The Circle (2017) este dezamagitor. Puteti sa il vedeti, dar nu va faceti iluzii prea mari in privinta lui. De final nu pot sa spun nimic bun. A fost grabit si stupid.

No Responses to “The Circle (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *