X-Men: Apocalypse (2016)

In week-end am reusit sa vad X-Men: Apocalypse (2016). Banuiam inca de la inceputul anului ca o sa fie unul din cele mai promitatoare filme din 2016 si nu m-am inselat. Va recomand sa mergeti la cinematograf si sa il vedeti. Sunt foarte multe scene cu efecte speciale de care va puteti bucura doar in sala unui cinema.

Pe de alta parte, sunt mai mult ca sigur ca iubitorii filmelor inspirate din benzi desenate vor fi relativ dezamagiti de ceea ce vor vedea. De ce? Pentru ca X-Men: Apocalypse (2016) isi cam bate joc de materialul din care s-a inspirat. En Sabah Nur / Apocalypse, personajul rau din film, nu seamana deloc cu Apocalypse din benzile desenate. Si sa nu credeti ca asta este singura greseala a celor care au scris scenariul…

Evident, daca nu stiti despre ceea ce vorbesc, nu o sa aveti nici un motiv sa va plangeti de povestea filmului. Per ansamblu, filmul este bun. Mi-a placut si, cel mai important, nu m-am plictisit urmarindu-l, ceea ce nu se intampla foarte des cu filmele lansate in ultimii ani. Parerea mea este ca merita o vizionare. Sunt sanse mari sa va placa.

Povestea: A fost venerat ca un zeu inca de la inceputul timpului. Apocalypse, primul si cel mai puternic mutant din universul X-Men, a adunat puterile multor altor mutanti de-a lungul timpului, devenind nemuritor si invincibil. Din pacate pentru el, unii egipteni nu au crezut in el si au decis sa il tradeze. Aceasta tradare l-a ingropat pe Apocalypse la propriu si “l-a scos din circuit” pentru o perioada lunga de timp.

Cateva mii de ani mai tarziu, Apocalypse se trezeste si, dezamagit de ceea ce a devenit lumea, se decide sa o schimbe cu ajutorul a altor patru mutanti puternici. Numai ca profesorul X nu are de gand sa il lase sa faca asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *