Show-ul lui Sergei Polunin e online pe TIFF Unlimited

Spectacolul de dans pe care celebrul dansator Sergei Polunin l-a sustinut pentru prima data in Romania in aceasta vara, ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania, este difuzat online, in premiera, pe platforma de streaming TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), de Ziua Mondiala a Baletului, pe 19 octombrie.

Show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal, inregistrat in decorul impresionant al Castelului Bánffy din Bonțida, in prezenta a peste 2000 de spectatori, poate fi vazut gratuit incepand cu ora 12.00, de oriunde din lume:  unlimited.tiff.ro/sergei-polunin-up-close-and-personal.

La TIFF 2021, Sergei Polunin a electrizat publicul dansând în Sacré, o coregrafie a artistei japoneze Yuka Oishi, bazată pe Ritualul primăverii, de Igor Stravinski, și inspirată de stilul dansatorului Vaslav Nijinski. După o discuție pe scenă, în care a oferit detalii despre parcursul său artistic atipic, Polunin le-a oferit spectatorilor prezenți la Bonțida o surpriză memorabilă, dansând pe melodia Take Me to Church a lui Hozier.

Întâlnirile cu iubitorii de dans, cu tinerii balerini prezenți la masterclass-ul său și cu spectatorii documentarului Dancer au fost memorabile și pentru Sergei Polunin, care s-a declarat impresionat de primirea de la Cluj. „Ca artist, urci pe scenă pentru public. Eu sunt destul de timid, îmi place energia pe care mi-o transmite publicul, dar nu atât de mult și atenția pe care o primesc. Pe scenă, însă, strălucesc și acolo simt că mi-e locul”, a mărturisit artistul, care și-a continuat ulterior călătoria prin România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *