Sorry We Missed You, din 25 Septembrie în cinematografe

Noul film al regizor britanic Ken Loach trateaza o problema mai mult decat actuala in contextul pandemiei, despre ale carei implicatii nu se vorbeste in buletinele de stiri: ”gig economy” – contracte de munca pe termen scurt, drepturi reduse, munca flexibila si intensiva.

Sorry We Missed You/ În absența dvs., al cărui scenariu este scris Paul Laverty, colaborator constant al lui Ken Loach, a fost parțial inspirat de cazul șoferului Don Lane, angajat ca liber profesionist, cu mașină proprie, la o firmă britanică de curierat, care a murit în 2018 pentru că, diabetic fiind, a ratat o serie de consultații medicale de teamă că va fi sancționat financiar. 

Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc în Newcastle. Sunt o familie puternică, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas fără job, Ricky vede o șansă atunci când se ivește ocazia să fie curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa care este asistentă socială, își vinde mașina pentru a-și ajuta soțul să-și îndeplinească visul. Curând însă, Ricky descoperă că trebuie să dea socoteală firmei de transport care îi repartizează cursele și îi controlează munca și, în final, viața sa și pe cea a familiei.

Sorry We Missed You / In absenta dumneavoastra vorbeste despre schimbarile de pe piata muncii si felul in care acestea ne afecteaza viata. Din selectia festivalului de la Cannes, pe marile ecrane din Romania, din 25 Septembrie, distribuit de Independenta Film.

No Responses to “Sorry We Missed You, din 25 Septembrie în cinematografe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *