Surrogates (2009)

Surrogates este cel mai bun SF pe care l-am vazut de cel putin un an incoace. Nu stiu cum de mi-a scapat. Nu inteleg cum de nu am auzit de el pana acum. Sunt un fan al filmelor SF. Rareori mi se intampla sa nu descopar un astfel de film. Oricum, mi-a placut la nebunie. Daca va plac SF-urile urmariti Surrogates. O sa va placa.

Povestea este destul de simpla. In viitor, datorita unei descoperiri magnifice, oamenii nu mai sunt nevoiti sa iasa din casa. Pentru toate treburile zilnice ei folosesc un fel de robot (surrogates) prin intermediul caruia simt absolut tot ceea ce ar simti daca ar fi in locul respectiv in carne si oase. Bineinteles, nu toti oamenii adopta acest stil de viata asa ca, in anumite zone din lume, exista locuri in care acesti roboti sunt interzisi.

Dupa multa vreme in care rata criminalitatii ajunsese pe undeva pe la 1% se intampla ceva: doi roboti mor si odata cu ei si “stapanii” lor, un lucru considerat imposibil pana la acea vreme. Care este cauza acestei “greseli”? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Surrogates (2009)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *