Suspans à la Claude Chabrol | InspiraTIFF cu Anamaria Marinca

Un Close-up Claude Chabrol pe TIFF Unlimited te invita in lumea imprevizibila a thrillerelor sale, cu Isabelle Huppert in doua roluri remarcabile. Filmele sunt disponibile pentru abonati, incepand din acest weekend, alaturi de un alt titlu nou, mexicanul The Thin Yellow Line

La Cérémonie (1995), un clasic al genului, unul dintre cele mai bune filme ale sale, cu două actrițe formidabile, premiate la Veneția: Sandrine Bonnaire și Isabelle Huppert. Un duet bizar – o menajeră analfabetă și o tânără rebelă se împrietenesc și decid să se răzbune pe stăpânii bogați ai casei în care prima dintre ele s-a angajat. Maid is Hired, Danger is Served, titra The New York Times la vremea lansării. 

Merci pour le chocolat (2000)
Tot Isabelle Huppert este sarea și piperul acestui crime thriller despre o familie burgheză elvețiană, peste care secretele nespuse se aștern ca un văl sufocant. Soție enigmatică, aparent binevoitoare, ea îi servește în fiecare seară ciocolată fiului ei vitreg. 
A treat, a delicious blend of perversity, playfulness and deadly passion”. (Variety)

The Thin Yellow Line / La delgada línea amarilla
Regia: Celso R. García
Un film de debut cu alură de western mexican despre cinci bărbați angajați să picteze marcajele pe o șosea de 220 de km, în zonele rurale ale Mexicului. Timp suficient să traseze linii între bine și rău, între râs și disperare, între viață și moarte. Drumul pe care-l desenează împreună le va schimba pentru totdeauna viețile.
13 nominalizări la Ariel Awards, Mexic 2016

Interviul cu actrita Anamaria Marinca poate fi vizionat gratuit pe unlimited.tiff.ro doar luni, 15 iunie, de la ora 20:00, de oriunde din lume. Disponibil oricand pentru abonati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *