The Manchurian Candidate (2004)

In ultima vreme am tot vorbit despre Denzel Washington si de faptul ca intentioneaza sa nu joace in niciun film prost pana la sfirsitul carierei pe care si-a construit-o foarte atent. Eu, unul, m-am hotarat sa vizionez toate filmele in care jucat vreodata intr-un rol principal. Chiar sunt curios daca o sa gasesc un film macar mediocru cu el. Nu cred ca o sa gasesc asa ceva. In orice caz, o sa va anunt. Intre timp, va recomand sa vedeti acest film psihologic foarte interesant in care conspiratia este la ea acasa.

Sa fim seriosi, cine nu si-a imaginat vreodata ca cel mai puternic om din lume, presedintele SUA, nu a fost/este controlat de cineva? Cine nu si-a imaginat vreodata ca alegerile prezidentiale din SUA sunt fraudate? Cine nu s-a gandit macar o data in viata asta ca cineva/ceva ne manipuleaza pentru a atinge un scop? Da, sunt foarte multe intrebari pe care ni le punem si suntem slabe sanse sa aflam raspunsul la ele. Dar asta nu inseamna ca nu putem incerca.

Poate si de aceea The Manchurian Candidate (2004) este atat de interesant. Se joaca putin cu mintea noastra si hraneste setea aceasta de conspiratii pe care toti o avem, intr-o masura mai mica sau mai mare, evident.

Povestea: Cu toate ca a fost implicat in multe lupte de-a lungul vietii, maiorul Ben Marco isi aduce aminte mai mereu de un moment foarte important. In timpul unei misiuni de rutina in Irak (primul razboi din Golf), el si oamenii pe care ii comanda au fost prinsi intr-o ambuscada. Ca totul sa fie perfect, pentru ca nu era suficient ca erau inconjurati si aveau sanse mici de a scapa, Ben (pe vremea aceea capitan) a fost ranit si lasat inconstient. Si fix cand credeau ca nu mai au nici o sansa de supravietuire, un miracol s-a intamplat.

Miracolul? Sergentul Raymond Shaw, un om nu foarte apreciat de colegii lui, preia comanda si ii salveaza de la o moarte sigura. 13 ani mai tarziu, Raymond este nominalizat pentru functie de vicepresedinte al SUA. Problema? Desi toti oamenii din unitate isi aduc aminte de aceeasi desfasurare a evenimentelor, maiorul Ben Marco are cosmaruri in legatura cu ambuscada respectiva si, pentru ca amintirile nu corespund cu ceea ce s-a intamplat, se decide sa investigheze si sa afle ce s-a intamplat cu adevarat.

Numai ca foarte multi oameni intervin si nu il lasa sa faca asta. De ce? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “The Manchurian Candidate (2004)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *