The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) – filmul este bazat pe povestea adevarata a vietii lui Jordan Belfort, un broker care s-a ridicat de jos si a ajuns sa duca o viata de lux pana in momentul in care visul lui s-a naruit, averea lui s-a risipit, iar FBI-ul a avut grija sa culeaga ramasitele si sa-l acuze de coruptie si alte peste 20 de capete de acuzare privind, printre altele, spalarea de bani. Filmul nu este recomandat minorilor. Bani, droguri, femei goale, sex, alcool… La un moment dat aveam senzatia ca ma uit la un film cel putin erotic, chiar porno. Imi vine greu sa cred ca lucrurile acestea s-au intamplat in viata reala dar nu se stie niciodata. Pana la urma, viata bate filmul.

Daca va recomand sa-l vedeti? Hmm, nu stiu. Este o poveste destul de interesanta. Puteti sa-l incercati. Este posibil sa va placa. Eu nu am fost incredibil de impresionat. Prefer The Great Gatsby.

Dupa cum v-am spus, filmul este bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort si ne spune povestea unui broker care a trait visul american pana in momentul in care acesta s-a transformat intr-un cosmar. Vorba aceea, “nothing lasts forever”. Ca toti eroii din povesti, Jordan a inceput de jos dar dupa multa “munca” si ceva inspiratie de la niste brokeri marunti care de abia se descurcau sa vanda actiuni fara valoare, el reuseste sa aiba o ascensiune suprinzatoare pentru toata lumea.

Evident, ca intotdeauna, banii, succesul si puterea care rezulta in urma lor il transforma in ceva foarte diferit: un dependent de droguri/alcool/femei, un infranctor implicat in scandaluri de coruptie si inselaciune. Ascensiunea si decaderea lui (plus toate femeile, drogurile, banii) = The Wolf of Wall Street.

No Responses to “The Wolf of Wall Street (2013)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *