Insurgent (2015)

Bazat pe trilogia pentru adolescenti despre o America distopica divizata in sectoare competitive, o tanara eroina trebuie sa conduca o revolta impotriva unui dictator fara mila. Parca am mai auzit povestea asta undeva. Este vorba despre filmul Hunger Games, nu-i asa? Nu? Sunteti siguri? Pentru ca arata si suna exact la fel. Aici nu lupta nimeni pana la moarte, intr-o arena plina de capcane? Aha. Deci este un fel de Hunger Games, dar fara jocuri… Ce trist!

In caz ca nu v-ati prins, da, cam asta este aceasta serie: o copie mai proasta a cartii/filmului The Hunger Games. Si la fel ca The Hunger Games, aceasta serie va avea patru filme. Putea sa aiba trei, dar parca ar fi fost pacat sa nu profite de pe urma adolescentilor care si-ar vinde si parintii sa vada filme in care li se spune ca ei valoreaza ceva, ca numai ei pot sa salveze lumea.

Este amuzanta aceasta tema, nu credeti? Intr-o lume in care toti adultii par sa-si fi luat concediu, doar o adolescenta ne poate salva de la distrugere. Siiiiiiigguuuuur! Cum sa nu crezi intr-o astfel de poveste? Cum sa nu vrei sa mergi la un cinematograf, ca sa vezi cum o adolescenta fara nici un fel de talent sau aptitudine este singura persoana capabila sa salveze o civilizatie? Ce te poate determina sa nu dai bani pentru a lua parte la asa ceva?

Revenind la subiect, povestea din Divergent (2014) continua. Daca primul film a fost relativ interesant, al doilea este o MARE PIERDERE DE TIMP… si de bani, asta in cazul in care va riscati sa mergeti la cinematograf. O sa aveti nevoie de nervi de otel ca sa treceti peste primele treizeci de minute din Insurgent. Si daca reusiti cumva sa treceti, nu va faceti griji, plictiseala ramane un factor important pana la final. Razboiul bate la poarta factiunile. Conflictul dintre ei si ideologiile lor creste. Cine ar fi crezut ca persoanele cu pareri total diferite nu pot trai impreuna…

Chiar nu inteleg cum oamenii pot sa se uite la asa ceva. Povestea nici macar nu este asa de interesanta. Sa fim seriosi, Divergent/Insurgent nu se compara cu The Hunger Games. Parerea mea: nu va pierdeti timpul cu acest film. Este plictisitor, are o poveste slaba si previzibila, actorii joaca prost.

2 Responses to “Insurgent (2015)”
  1. X April 6, 2015
  2. Anaevents April 6, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.