Nightcrawler (2014)

De ceva vreme am hotarat sa nu ma mai uit la televizor. M-am saturat de crime, babe violate, betivi, accidente si parasute promovate peste tot de parca ar fi un model social sau ceva de genul. M-am saturat de manipularile de doi bani pe care televiziunile de stiri le practica zilnic. M-am saturat de incultura si de prosti. Prefer sa fiu ignorant si sa evit o lume bolnava, plina de criminali, psihopati, Kardashiane si “Hopa, Gangnam Style”. Sa fim seriosi. Chiar credeti ca stirile sunt prezentate obiectiv la televiziunile de stiri?

Chiar credeti ca jurnalistii isi fac treaba cu profesionalism? Chiar ati uitat ca televiziunile de stiri sunt afaceri? Care este obiectivul oricarei afaceri? Profitul! Cum faci profit? Avand rating! Cum faci rating? Avand sau inventand stiri senzationale. De ce senzationale? Pentru ca genul acesta de stiri prind la public. Ar fi pacat sa nu tinem minte faptul ca peste 400.000 de persoane l-au votat pe Dan Diaconescu in primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Ar fi pacat sa uitam cate sute de episoade a avut “telenovela” Elodia la OTV. Ar fi pacat sa uitam ca Bianca sau Cruduta fac rating si bani, in timp ce o olimpica nationala sau internationala de abia isi permite sa mearga la scoala.

Si asa ajungem la povestea de astazi, Nightcrawler (2014), un thriller pe care trebuie neaparat sa il vedeti. Care este subiectul filmului? Nightcrawler este povestea lui Lou Bloom (Jake Gyllenhaal), un tanar care isi cauta cu disperare un loc de munca. Din pura intamplare, Lou este martorul unui accident si observa o echipa foarte fericita de cameramani amatori. De ce erau cei din echipa fericiti? Pentru ca orice stire filmata in exclusivitate iti poate aduce o gramada de bani, iar asta ii da lui Lou o idee… sa “bantuie” prin L.A noaptea in cautare de stiri senzationale…

Jake Gyllenhaal merita cel putin o nominalizare la Oscar pentur rolul din acest film.

No Responses to “Nightcrawler (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *