The Girl on the Train (2016)

Inca din momentul in care am vazut trailerul am crezut ca filmul The Girl on the Train (2016) va avea sanse mari sa fie un mystery/thriller/film psihologic foarte interesant. Dar m-am inselat. Este drept, povestea filmului este interesanta, dar modul in care a fost prezentata lasa de dorit, cel putin din punctul meu de vedere.

Prima jumatate a filmului este plictisitoare, confuza si greu de urmarit. Aproape ca m-a convins sa renunt la el si sa gasesc ceva mai interesant de facut. Cu greu m-am convins sa urmaresc povestea pana la final, am reusit probabil din cauza curiozitatii. Voiam sa vad daca imi dau seama cine este criminalul. Din punctul acesta de vedere filmul isi face bine treaba. Finalul este imprevizibil, criminalul este relativ greu de descoperit, probabil si din cauza amintirilor betivei care complica misterul.

La ce betiva ma refer? La personului principal, o alcoolica anonima care incepe sa bea in momentul in care afla ca nu poate sa aiba copii. Din acel moment viata ei o ia razna, sotul ei o paraseste, alcoolul devine hobby-ul ei principal, iar firma la care lucra o concediaza.

Ca totul sa fie perfect, in una din plimbarile ei obisnuite cu trenul ea isi vede o fosta vecina cu un barbat strain in brate. Fix in aceeasi zi vecina ei dispare, ca mai apoi sa fie gasita moarta. Evident, avand in vedere situatia in care se afla, politia nu ii crede povestea.

Cine este criminalul? Amintirile ei sunt adevarate sau alcoolul este de vina pentru ceea ce crede ea ca a vazut? Ramane sa aflati singuri, asta daca rezistati sa treceti peste prima ora a filmului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *