Zodiac (2007)

Zodiac (2007) – un film psihogic foarte bun pe care ar trebui sa il vedeti, mai ales daca va pasioneaza genul. Desi este lung (2h40m) si actiunea se desfasoara foarte incet (poate fi plictisitor pe alocuri), Zodiac are o poveste interesanta. La fel ca si multe alte filme asemanatoare, si acesta este inspirat dintr-o intamplare reala si din cele doua carti care au acoperit in detaliu subiectul.

In caz ca nu stiti la ce ma refer, Zodiac a fost un criminal in serie care a omorat mai multi oameni in zona Californiei (San Francisco, Napa, Valejo) in anii ’60-’70. Pentru ca majoritatea criminalilor in serie vor sa fie cunoscuti/celebri pentru inteligenta si arta lor, Zodiac avea un obicei in a trimite coduri/scrisori/amenintari catre presa. Se pare ca toti criminalii in serie vor sa-si creeze o legenda. Copycat (1995) va poate face o introducere cu privire la ceea ce se intampla in mintea unui psihopat.

Dupa cum va puteti da seama, crimele respective au creat o adevarata isterie in San Francisco, iar politia si-a folosit toate resursele pentru a-l gasi pe psihopat. Daca il vor gasi sau nu… ramane sa aflati singuri. Nu pot sa va dau mai multe detalii pentru ca as strica farmecul filmului. Si da, cu toate ca unii nu vor avea rabdarea sa il vada, Zodiac este foarte interesant. Este suficient sa va uitati la felul in care joaca actorii principali: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo.

In mod foarte suprinzator, Zodiac nu a fost nominalizat la Oscar. Inca un motiv pentru care sa nu prea dau mare importanta acestor premii ale Academiei Americane de Film. Nu ai cum sa ignori un astfel de film. Dar nu-i nimic, mai facem o mizerie propagandistica despre un razboi purtat de americani, ii dam vreo 7-8 premii Oscar, si totul va bine.

Ignorati aceasta ultima parte. Daca va pasioneaza genul psihologic, cautati filmul. O sa va placa.

2 Responses to “Zodiac (2007)”
  1. Stefania October 31, 2014
    • angel3110 October 31, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *