TIFF Unlimited – Halloween Weekend

Noaptea de sambata, 31 octombrie, Halloween-ul se sarbatoreste si pe TIFF Unlimited / unlimited.tiff.ro. De la 20.00 pana dimineata, puteti vedea gratuit unul dintre filmele care ne-au bantuit la TIFF, in sectiunea Luna Plina.

Filmul la care ma refer este: Infección/ Infection
Regia: Flavio Pedota // Venezuela, Mexic, 2019 | 96′

Un rus ajunge în Caracas. Aflat sub influenţa drogului Krokodil, este infectat cu virusul turbării şi devine punctul zero al unei epidemii ce transformă oamenii în creaturi canibale. Doctorul Adam Vargas decide să pornească într-o călătorie prin Venezuela distrusă de epidemie pentru a-şi salva fiul. *Film nerecomandat minorilor.  

Filme noi pe TIFF Unlimited

The Man Who Killed Don Quixote
Regia: Terry Gilliam // 2018/ 132′

Aproape 30 de ani i-a luat lui Terry Gilliam să-și vadă visul cu ochii: un film inspirat din aventurile lui Don Quijote. Proiectul lui a trecut prin ceea ce producătorii numesc development hell – finanțări retrase, filmări eșuate, ghinioane pe platouri. Într-un final, 

Adam Driver și Jonathan Price sunt tovarăși de drum într-un film amuzant și ușor suprarealist despre un om de publicitate pragmatic, care intră în lumea fantezistă a unui pantofar spaniol ce se crede Don Quijote.

La pianiste
Regia: Michael Haneke // 2001/ 131′  

Isabelle Huppert și Benoît Magimel, o carte celebră a unei autoare distinsă cu Nobel, Elfriede Jelinek, și un cineast exigent ca Michael Haneke sunt pilonii unui film tăios și pe alocuri șocant despre dorințe sexuale reprimate și relația copii-părinți. 

Ambii actori au luat premii la Cannes pentru rolurile lor: o profesoară rece cu o personalitate complicată și o viață ascunsă și un tânăr elev care îi bulversează existența. Marele Premiu la Cannes 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *