TIFF Unlimited – Intra in lumea lui David Lynch

Prilej de evadare in weekend cu obsedantele, inegalabilele filme ale regizorului american David Lynch, pe TIFF Unlimited. Pe 4 si 5 Aprilie, trei dintre filmele sale pot fi vazute gratuit pe platforma de streaming a TIFF, pe teritoriul Romaniei, de la orele 17.00 si 21.00: Lost Highway, Eraserhead si Twin Peaks: Fire Walk with Me. Dupa care vor putea fi accesate doar de abonati. 

În curând, pentru abonați: 

● El Incendio, de Juan Schnitman – Trofeul Transilvania 2015

● La vida útil, de Federico Veiroj – Premiul Special al Juriului, TIFF 2011

● Bad Hair, de Mariana Rondón – Supernova, TIFF 2014

Neighbouring Sounds, de Kleber Mendonça Filho – unul dintre cele mai premiate filme braziliene

Ce va (mai) asteapta in perioada urmatoare: spectacole de teatru, un weekend cu Xavier Dolan, experiente cinematic-culinare si multe alte surprize. Daca nu aveti inca un abonament, e bine sa stiti ca perioada de free trial a fost extinsa la 14 zile.

Sâmbătă, 4 aprilie, 21.00 
Lost Highway

Cu: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake

Un bărbat acuzat că și-ar fi ucis soția se transformă, inexplicabil, în altcineva. Filmul-cult al lui Lynch din 1997 este un neo-noir puternic stilizat, suprarealist, un puzzle întunecat într-un Los Angeles al sexului și violenței, cu o coloană sonoră bântuitoare, la care au contribuit Angelo Badalamenti, David Bowie, Marilyn Manson, Rammstein, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins. 

Duminică, 5 aprilie, 17.00 
Eraserhead 

Cu: Jack Nance, Charlotte Stewart

În mintea unui proaspăt tată, peisajul industrial și țipetele nou-născutului capătă proporții coșmarești. Debutul lui Lynch din 1977 e un film alb-negru ca un vis bizar, un experiment în care granița dintre halucinație și realitate se estompează și în care se găsesc semințele tuturor obsesiilor lynchiene

Duminică, 5 aprilie, 21.00 
Twin Peaks: Fire Walk with Me

Cu: Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton

Serialul-fenomen din 1990, creat de cel mai improbabil personaj de la acea dată, a fost o glorioasă anomalie în istoria genului. Seducător și greu de descifrat, Twin Peaks a sucit mințile fanilor din lumea întreagă, generând un adevărat cult. După serial, Lynch a lansat acest prequel, care adâncește misterul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *