#TIFF2022 cauta scenarii horror

Festivalul International de Film Transilvania lanseaza apelul de inscrieri pentru Full Moon Script Contest. Ajuns la cea de a doua editie, concursul este dedicat scenariilor de episoade pilot pentru seriale si mini-serii horror, fantasy, thriller sau comedie neagra. Inscrierile au loc pana pe 23 Mai si se pot face completand acest formular: https://tiff.ro/inscrieri-full-moon-script-contest.

Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor și autoarelor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea proiectelor ca producții.

Anul trecut, la prima ediție Full Moon Script Contest, au fost oferite două premii: cel mai bun scenariu de lungmetraj, în valoare de 1500 de euro, a mers către O fată singură în noapte, scenariu de Sorana Borhină și Rodica Domințeanu, iar cel mai bun scenariu de episod pilot pentru serial/miniserie, în valoare de 1500 de euro a fost ales Cazul Bâlea Lac / Istorii întunecate, scenariu de Alex Țibu și Șerban Racovițeanu.

Juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialisti din industria filmului, va selecta scenariul de serial/mini-serie castigator, ce va fi recompensat cu un premiu in valoare de 1.500 de euro. In plus, castigatorul sau castigatoare va fi invitat/a  la TIFF 2022, unde proiectul sau va fi adus in atentia potentialilor parteneri (producatori, regizori, reprezentanti ai platformelor de streaming). Premiul va fi anuntat la Gala de inchidere a celei de-a 21-a editii a festivalului.

La Full Moon Script Contest se pot inscrie atat scenaristii experimentati, cat si cei aflati la debut, din Romania, cu varste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu in limba romana, trebuie sa se incadreze intr-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller si comedie neagra. Regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *