Tower Block (2012)

Desi regizorul a avut la dispozitie un buget modest, Tower Block (2012) este unul dintre cele mai bune thrillere pe care le-am vazut in ultima perioada. Sincer sa fiu, nu ma asteptam sa fie asa de bun. Va recomand sa-l vedeti. S-ar putea sa va placa. Eu, cel putin, cred ca o sa ma reprofilez pe filme straine. Americanii au inceput sa uite faptul ca un buget mare nu compenseaza lipsa de idei pe care o au.

Desi vazute ca o solutie pentru problema locuintelor dupa al doilea razboi mondial, blocurile turn au devenit la scurt timp un rai pentru criminalii de rand. Neavand alta solutie, municipalitatea decide sa le demoleze si scapa odata pentru totdeauna de “infectie”. Astfel, ultimii locatari ai unui bloc turn isi asteapta evacuarea.

Intre timp, insa, o crima are loc acolo dar nici un locatar nu se deranjeaza sa intervina. Doi oameni omoara in bataie un copil de 15 ani pe holul etajului si nimeni nu face absolut nimic sa opreasca asta. Toti se inchid in apartamente si se prefac ca nu exista. La fel procedeaza si a doua zi cu politia. Nimeni nu a vazut sau a auzit ceva. Nimeni nu spune absolut nimic. Toti isi vad linistiti de viata trista pe care o au. Asta pana intr-o zi cand, din senin, un lunetist incepe sa traga prin ferestre si sa ucida locatarii.

Cei ramasi in viata decid sa lucreze impreuna pentru a gasi o solutie care sa ii salveze dar nimic nu e ceea ce pare a fi… Cine va reusi sa scape? Cine este lunetistul? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.