Traducatorii / Les traducteurs, acum in cinematografele din Romania

Cu o poveste inspirata din fapte reale si o distributie in care se regasesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson si Eduardo Noriega, Traducatorii / Les traducteurs, un thriller frantuzesc regizat de Régis Roinsard si distribuit de Independenta Film, va avea premiera in cateva dintre cinematografele din Romania functionale in aceasta perioada, incepand cu 5 Februarie. 

Izolați într-un buncăr de lux, fără contact cu exteriorul, nouă traducători sunt angajați pentru a lucra simultan la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul poveștii dacă nu i se plătește o sumă colosală, pentru cei nouă traducători experiența se transformă într-un coșmar.

Traducătorii/ Les traducteurs are la bază câteva fapte reale din spatele romanului de succes semnat de Dan Brown, „Inferno”, care în 2013 și-a ținut traducătorii în locații secrete din Italia, despre care doar familiile lor știau, timp de două luni, pentru a înlătura riscul scurgerii manuscriselor. Fără acces la internet, având posibilitatea de a se consulta doar cu colegii prezenți în aceeași locație, cu vizite supravegheate la baie și păziți de personal înarmat, traducătorii lui Dan Brown au spus într-un interviu acordat celebrei publicații britanice The Guardian că este o experiență pentru care trebuie să fii foarte bine pregătit psihic. 

Independenta Film publica frecvent pe contul de Vimeo – https://vimeo.com/independentafilm/vod_pages/ –  filme din portofoliul companiei, cele mai vizionate titluri din luna ianuarie fiind La vie d’Adèle (r. Abdellatif Kechiche), Love (r. Gaspar Noé), Nymphomaniac vol. 1 si vol. 2  (r. Lars von Trier), Perfetti sconosciuti (r. Paolo Genovese) sau It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman). 

No Responses to “Traducatorii / Les traducteurs, acum in cinematografele din Romania”

Leave a Reply

Your email address will not be published.