Transilvania Pitch Stop 2021

Au inceput inscrierile pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), cel mai amplu program dedicat industriei la Festivalul International de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). Ajunsa la cea de-a opta editie, platforma internationala de co-productii TPS este dedicata proiectelor semnate de cineasti aflați la primul sau al doilea lungmetraj din Romania, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia si Georgia.

Aplicatiile pot fi depuse online pana pe 3 iunie 2021, fiind necesara crearea unui cont pe platforma eventival.eu: https://vp.eventival.com/tiff/2021

În cadrul platformei de co-producții TPS, juriul va selecta până la 10 proiecte în dezvoltare ale unor cineaști aflați la debut sau la al doilea lungmetraj. Programul va include prezentarea proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, între 29 și 31 iulie, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiecte.

Sunt eligibile co-producțiile europene, concepute astfel de la bun început, atât din punct de vedere artistic, cât și financiar, dar nu în mod obligatoriu. Proiectele se pot afla în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Totodată, cel puțin 20% din bugetul filmului trebuie să fie asigurat deja. Limba oficială a programului este engleza. Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 15 iunie 2021.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul tiff.ro.

De la lansarea programului, in 2014, peste 70 de proiecte au fost selectate in cadrul Transilvania Pitch Stop (platforma de co-productii si workshop), printre care si Apples, in regia lui Christos Nikou (Orizzonti – Venetia 2020, propunerea Greciei la Oscar), The Man Who Surprised Everyone, de Natasha Merkulova & Aleksey Chupov (premiat la Venetia, in sectiunea Orrizonti), Monstri., regizat de Marius Olteanu (Premiul Publicului Taggespiegel, sectiunea Forum a Festivalului de la Berlin, 2019), sau Soldatii: Poveste din Ferentari, al Ivanei Mladenovic (Mentiune Speciala, Locarno IFF 2017).

Premiile oferite anul acesta la TPS vor fi anuntate in perioada urmatoare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *