Un erou / A Hero, in cinematografele din Romania

Un erou/ A Hero, noul film al cineastului iranian Asghar Farhadi, o poveste despre onestitate si onoare, care a cucerit juriul de la Cannes 2021, poate fi vazut in cinematografele din Romania, distribuit de Independenta Film. 

Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Cel mai renumit cineast iranian, Asghar Farhadi, singurul regizor care a fost distins cu două premii Oscar pentru cel mai bun film străin, a creat o poveste complexă despre moralitate și prețul libertății, inspirându-se din câteva povești reale, cu protagoniști ajunși în atenția publicului pentru actele lor de altruism: “Un erou nu a fost inspirat de o anume poveste, dar am avut în vedere, atunci când am scris scenariul, mai multe știri apărute în presă”.

„Cu Un Erou, Farhadi se întoarce la Iranul natal, prin una dintre cele mai labirintice povești morale cu care există posibilitatea să te întâlnești”, spune Associated Press, în timp ce New Yorker titrează „Farhadi construiește cu răbdare suspansul moral până când abia putem respira”, iar publicața americană The Wrap concluzionează “Filmat cu precizie, scris cu eleganță, desfășurându-se într-un ritm de thriller”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *